Alle prosjekter må avsluttes. Ordentlig.

Publisert 21. april, 2021. Av Sara Birgitte Øfsti.

 

Øfsti/Vestre/Haugland er slutt!

FortellerLab Oslo er i gang! 

For mange år siden leste jeg masse om prosjektledelse av «Små og mellomstore prosjekter». Ett ting jeg har hengt meg opp i, er prinsippet om å avslutte et prosjekt, ordentlig. En god venn og kollega bruker uttrykket «Don’t start before you’ve ended».  Ikke start noe nytt før det gamle er avsluttet. I hverdagen driver vi jo hele tiden og starter og slutter store og små prosjekter, men hva menes med å avslutte «ordentlig»? Samle sammen, levere tilbake, gjøre opp regnskap, arkivere dokumentasjon, rydde opp etter seg og sørge for at prosjektet er pent pakket inn i en eske på loftet, en ringperm eller fått egen mappe i Dropbox. Og så skal det feires!Kan være et bilde av bok Prinsippet om å avslutte ordentlig appellerer til meg fordi det hjelper med å holde mental orden; «det og det prosjektet er avsluttet, trenger ikke tenke mer på det!» eller å vite at jeg finner dokumentasjon og arkivert materiale for et prosjekt, på ett sted. Spesielt viktig når vi er flere som jobber sammen. (Vi snakker jo av erfaring; med å lete og ikke finne…) Og så liker jeg skikkelig godt at vi må markere og feire når et prosjekt er ferdig gjennomført. Det er litt sånn –  nå er det gjort – det vi satt og planla for mange måneder siden!

FortellerLab Oslo rydder opp etter Fortellerfestivalen og arrangementene våre i den forbindelsen, i ettertid kjennes det som et ganske svært prosjekt; Vi leverte publikasjonen «Å gjøre forteller-kunst»,vi leverte Scenisk rapport på festivalen, vi leverte fagprat i sofaen med Helge fra Teaterungdom og festivalleder Aslak Moe, vi leverte digital lanseringsfest og vi leverte 10 års utvikling på 2 minutter  ( Takk til Ida Stang for frisk film!)og vi avsluttet offisielt fortellersamarbeidet Øfsti/Vestre/Haugland. Nå er vi FortellerLab Oslo.

Det er mange ting som skal sorteres og ryddes, domenenavn er skiftet uten at overgangen går knirkefritt ennå, vi må endre navn i Brønnøysundregisteret, publikasjonen skal distribueres og rapport skal skrives til Norsk kulturråd.

Kan være et bilde av en eller flere personer og innendørs

Men vi har også evaluert og sortert erfaringer og her er en oppsummering etter vår første evaluering/refleksjon:

Vi skulle også gjerne hatt en skikkelig feiring. Flere forhold hindrer oss i det, men en dag når været, smittevernsregler og alles allmenntilstand tillater det – da blir det fest!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Tidligere innlegg: