Alle prosjekter må avsluttes. Ordentlig.

Publisert 21. april, 2021. Av Sara Birgitte Øfsti.

 

Øfsti/Vestre/Haugland er slutt!

FortellerLab Oslo er i gang! 

For mange år siden leste jeg masse om prosjektledelse av «Små og mellomstore prosjekter». Ett ting jeg har hengt meg opp i, er prinsippet om å avslutte et prosjekt, ordentlig. En god venn og kollega bruker uttrykket «Don’t start before you’ve ended».  Ikke start noe nytt før det gamle er avsluttet. I hverdagen driver vi jo hele tiden og starter og slutter store og små prosjekter, men hva menes med å avslutte «ordentlig»? Samle sammen, levere tilbake, gjøre opp regnskap, arkivere dokumentasjon, rydde opp etter seg og sørge for at prosjektet er pent pakket inn i en eske på loftet, en ringperm eller fått egen mappe i Dropbox. Og så skal det feires! Prinsippet om å avslutte ordentlig appellerer til meg fordi det hjelper med å holde mental orden; «det og det prosjektet er avsluttet, trenger ikke tenke mer på det!» eller å vite at jeg finner dokumentasjon og arkivert materiale for et prosjekt, på ett sted. Spesielt viktig når vi er flere som jobber sammen. (Vi snakker jo av erfaring; med å lete og ikke finne…) Og så liker jeg skikkelig godt at vi må markere og feire når et prosjekt er ferdig gjennomført. Det er litt sånn –  nå er det gjort – det vi satt og planla for mange måneder siden!

FortellerLab Oslo rydder opp etter Fortellerfestivalen og arrangementene våre i den forbindelsen, i ettertid kjennes det som et ganske svært prosjekt; Vi leverte publikasjonen «Å gjøre forteller-kunst»,vi leverte Scenisk rapport på festivalen, vi leverte fagprat i sofaen med Helge fra Teaterungdom og festivalleder Aslak Moe, vi leverte digital lanseringsfest og vi leverte 10 års utvikling på 2 minutter  ( Takk til Ida Stang for frisk film!)og vi avsluttet offisielt fortellersamarbeidet Øfsti/Vestre/Haugland. Nå er vi FortellerLab Oslo.

Det er mange ting som skal sorteres og ryddes, domenenavn er skiftet uten at overgangen går knirkefritt ennå, vi må endre navn i Brønnøysundregisteret, publikasjonen skal distribueres og rapport skal skrives til Norsk kulturråd.

 

 

Men vi har også evaluert og sortert erfaringer og her er en oppsummering etter vår første evaluering/refleksjon:

 

Vi skulle også gjerne hatt en skikkelig feiring. Flere forhold hindrer oss i det, men en dag når været, smittevernsregler og alles allmenntilstand tillater det – da blir det fest!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Tidligere innlegg: