Momentum

Publisert 16. desember, 2019. Av Kristine Haugland.

 

Arbeidsfellesskapet vårt øker med to fortellere i år. Det er stas! Marianne Sundal og Tjodun Felland har vært kolleger i mange år allerede, men nå skal vi jobbe tettere enn før i det snart ti år gamle utviklingsarbeidet etablert av Øfsti/Vestre/Haugland. Vi merker at oppstarten av dette nye partnerskapet allerede skaper driv og kraft. Det kommer vi til å ha nytte av, og vi har spennende ting på gang.

I denne forbindelse har vi nå et seminar på tampen av året. For å legge grunnlag for 2020 og forhåpentligvis mange år fremover. Vi arbeider med å skape en god og forankret samarbeidsplattform. Vi prater og diskuterer, ser bakover og framover. Dessuten jobber vi «på gølvet». Mandag morgen jobba vi med instruksjon fra en danser. Vi søker alltid faglig påfyll og vi er enige om at kroppsbevissthet og bevegelse er et godt sted å begynne sammen. Denne type arbeid er ferskvare og vi vil ta med oss øvelser og begreper videre. Og jevnlig få besøk av innleide, flinke folk fra andre disipliner. Som alltid søker vi overføringsverdi og sammenligner vårt uttrykk med annen scenekunst.

Et av de første begrepene vi møtte i dag i en av øvelsene, var ´momentum´. Vi rullet over gulvet, ledet av arm/bein. Først sakte og kontrollert, deretter søkte vi momentum som igjen ga fart og ny bevegelse. Momentum er produktet av masse og hastighet. Masse i kombinasjon med hastighet skaper et momentum som driver bevegelsen/prosjektet fremover.

Det slo oss at dette var da en perfekt start for oss! Oppsummeringa av dagen, og starten på dette nye VI, ble dermed klinkende klar: Momentum skaper driv og kraft. Nye bevegelser. Nye krefter. Både i kroppen, partnerskapet og prosjekter.

Velkomne skal dere være, Marianne og Tjodun!

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Tidligere innlegg: