International LABO

Publisert 16. september, 2015. Av Kristine Haugland.

 

«Bienvenu!», Abbi Patrix tar imot oss et sted i de svenske skoger. August 2015.

Hvert år drar vi, Øfsti/Vestre/Haugland, for å jobbe med Abbi Patrix og en fast gruppe europeiske fortellere. Vi har vært på et gods utenfor Berlin, i Alden Biesen (et slott?) i Belgia og i år var vi i Värmland i en uke. Bading i Väneren, badstue og skog. Deilig mat og gode kollegaer. Og intens jobbing.

LABO 2015

LABO 2015

I år hadde vi valgt en ny vri også på innholdet i jobbinga. Linda Edsjö var med, Abbis kone og kollega. Hun er musiker og noen av oss fra Norge hadde nylig sett deres forestilling Pas de Deux under Fortellerfestivalen i Oslo i juni. Dette ga oss en strålende anledning til å jobbe med fortelling og musikk tett sammenvevd. Her åpna det seg et spekter av muligheter og arbeidet ga gjenklang (tok du ordspillet?) for oss i ØVH da vi har jobbet musisk i flere prosjekter og har planer om nye. Vi brukte musikalske begreper på fortelling, og utforska dynamikk, tone, rytme og puls (meget kort fortalt.). Når vi ikke jobba med Linda, konsentrerte vi oss særlig om intensitet og intimitet/sårbarhet opp mot det mer episke. Når er oppleves noe som sant? Når oppstår magi og hva har det med teknikk å gjøre?

Det som også var spesielt i år, var stemningen. Vi oppholdt oss jo på et privat feriested tett på naturen. Vi trengte ikke gå mange meterne til noe som helst og det var ingenting annet å gjøre der enn å jobbe og hvile og ha det fint. Ikke internet! Uæææh! Det ble en veldig fin ro over arbeidet og stemningen. Vi har dessuten møttes i tre år nå, og gruppa oppleves som trygg, profesjonell og interessert i å prøve nytt og teste i yttergrensene av det vi kan/liker. Vi er en fing gjeng! Og vi skal møtes igjen og igjen.

Heldigvis.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Tidligere innlegg: