Voluspå

Publisert 22. mars, 2017. Av Sara Birgitte Øfsti.

Vi er godt igang med Voluspå, forprosjekt. Vi er støttet med kr 100 000,- av Norsk Kulturfond, og i neste omgang skal vi produsere en forestilling. Men først dette:

Vi leser, snakker med Marit Jerstad og drøfter internt. Hva skal vi konsentrere oss om og hvilke utdrag skal vi gjøre? I framdriftsplanen vår har vi sagt at vi skal velge tre fortellinger/bilder/situasjoner, som vi skal utforske form på, i løpet av høsten 2017. Vi har bla sagt at vi skal finne en språkform som ivaretar både norsk, gammelnorsk og engelsk og det skal være mulig å forstå i internasjonale sammenhenger.

Øystein leser, foredrar og eksemplifiserer for oss andre det han tror er forskjellen på islandsk og gammelnorsk uttale og vi oppdager at Øystein kan mye om norrønt! Vi får energi og iver av at stoffet er komplisert og vanskelig tilgjengelig, men fryktelig spennende.

Nå er vi i den fasen da vi må stake ut kurs og kaste opp ideer. Vi har allerede bestem oss for noen prinsipper, eller retningslinjer for arbeidet.

Dette skal vi passe på når vi jobber med stoffet:

Mens vi sakte jobber oss inn i stoffet begynner vi å diskutere:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Tidligere innlegg: